Twente haalt Mokotjo met miljoenen voor Promes

Reacties

FC Twente heeft meteen doorgepakt na de transfer van Quincy Promes naar Spartak Moskou. Het miljoenenbedrag dat de 22-jarige Oranje-international opleverde hebben de Tukkers voor een deel aangewend om Kamohelo Mokotjo over te nemen van PEC Zwolle. De Zuid-Afrikaanse middenvelder tekent voor vier jaar in Enschede, zo heeft Twente inmiddels bevestigd.

Twente haalt Mokotjo met miljoenen voor Promes

Twente moest wachten met het aantrekken van Mokotjo totdat de deal van Promes rond was. De nummer drie van het voorbij Eredivisieseizoen staat vanwege de financiële problemen onder verscherpt toezicht van de licentiecommissie van de KNVB. Met de transfers van Promes en Dusan Tadic, die voor veertien miljoen euro aan Southampton werd verkocht, heeft de club de liquide positie substantieel verbeterd.

En dus was het mogelijk om het tot 2016 doorlopende contract van Mokotjo bij PEC Zwolle af te kopen. De 23-jarige international van Zuid-Afrika, die vrijdag al direct meetraint, wierp zich sinds zijn vertrek bij Feyenoord van vorige zomer op als een van de belangrijkste pijlers onder het succes van de ploeg van trainer Ron Jans, die dit jaar zowel de KNVB-beker als de Johan Cruijff Schaal won. Mokotjo was in beide finales tegen Ajax goed voor een assist.

Feyenoord
Bij Twente moet Mokotjo zijn stormachtige ontwikkeling een vervolg geven, nadat hij in drie jaar bij Feyenoord nooit uitgroeide tot een vaste kracht. De Rotterdammers lieten uit voorzorg wel een clausule opnemen in de overeenkomst met PEC, dat naar verluidt veertig procent van de door Twente betaalde transfersom van circa anderhalf miljoen euro moet afstaan.

Daarmee vloeien er indirect opnieuw talloze euro's van Enschede naar De Kuip. In het verleden ontving Feyenoord ook al 5,5 miljoen euro voor Leroy Fer, die De Club van Zuid andermaal een geld opleverde toen hij voor acht miljoen euro naar Norwich City verkaste. Toen Twente in 2012 zes miljoen euro overmaakte aan Internazionale voor Luc Castaignos, rinkelde de kassa in Rotterdam ook al.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.