Twente ernstig beperkt in zoektocht naar nieuwe spelers

Reacties

Technisch manager Ted van Leeuwen van FC Twente gaat de winterse transferwindow in met erg weinig ruimte om te manoeuvreren.

Twente ernstig beperkt in zoektocht naar nieuwe spelers

De nummer zeventien van de Eredivisie heeft dringend behoefte aan een kwaliteitsimpuls in de vorm van een ervaren doelman, een scorende spits en een vleugelspeler met diepte in zijn spel. Van Leeuwen wordt echter danig in zijn mogelijkheden beperkt door de eisen die de gemeente heeft gesteld aan de garantstelling voor 32 miljoen euro die het noodlijdende FC Twente heeft gekregen.

Zo mag de club de eerste 4,8 miljoen euro aan transferinkomsten niet herinvesteren in nieuwe spelers. Met die maatregel grijpt de gemeente indirect in in het technische beleid van FC Twente. De club moet dat bedrag reserveren om de komende twee seizoenen de huur van de Grolsch Veste te kunnen voldoen.

Als tegenprestatie voor de garantstelling doet FC Twente afstand van het stadion en de aandelen daarvan worden ondergebracht in een stichting. De huursom van 2,5 miljoen euro per seizoen komt ten goede aan de gemeente Enschede. 

De stad krijgt ook tijdelijke zeggenschap in het financiële beleid van de club. FC Twente heeft zich verplicht voor het komende seizoen nog eens een bezuiniging van 6,7 miljoen euro door te voeren ten opzichte van de huidige kostenbegroting van 39,2 miljoen euro.  Ook moet de club elk kwartaal een financiële rapportage uitbrengen aan de gemeente. 'Enschede' stationeert verder voor minimaal twee jaar een toezichthouder bij de BVO.

Door de garantstelling van de gemeente kan FC Twente volgend seizoen terugkeren in categorie 2 van de licentiecommissie. In ruil daarvoor is de club dus zijn stadion en een deel van de autonomie kwijt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.