'Twente en Swansea City akkoord over Castaignos'

Reacties

FC Twente en Swansea City hebben een akkoord bereikt over een transfer van Luc Castaignos (21). Dat meldt de BBC zondag.

'Twente en Swansea City akkoord over Castaignos'

Castaignos maakte het afgelopen Eredivisie-seizoen veertien goals voor de Tukkers en werd al op de voet gevolgd door Bayer Leverkusen. Er zou inmiddels al een akkoord over een transfersom van acht miljoen euro zijn tussen Twente en de club uit Wales.

Zelf zou Castaignos er nog wel moeten zien uit te komen met Swansea. Twente zou bij een dergelijke gang van zaken een flinke financiële slag slaan. In 2012 werd de spits voor zes miljoen euro overgenomen van Internazionale. Hij zou dus met twee miljoen winst verkocht kunnen worden.

Castaignos stond voor zijn komst naar Enschede slechts één seizoen onder contract in Italië. Zijn avontuur in Milaan werd niet wat hij ervan verwachtte. In de twee seizoenen daarvoor had hij zich bij Feyenoord met zijn goals doen gelden.

De aanvaller heeft in Enschede nog een contract tot medio 2016 en zou bij Swansea kunnen gaan samenspelen met Michel Vorm, Dwight Tiendalli en Marvin Emnes. Jonathan De Guzman werd het voorbije seizoen gehuurd van Villarreal. Afgelopen seizoen haalden de Welshmen ook al Wilfried Bony (Vitesse) op uit de Eredivisie. Hij staat, evenals Vorm, in de belangstelling van andere Engelse clubs.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.