Twente en NAC niet goed, wel spannend

FC Twente en NAC Breda kon het publiek maar matig boeien. Spanning was er wel in Enschede, maar dat vergoedde niet alles. Vooral ook omdat geen van beide ploegen erin slaagde om te scoren: 0-0.

NAC-trainer Henk ten Cate had gekozen voor een nieuwe tactiek. De coach had met Ali Boussaboun en Orlando Engelaar gekozen voor twee aanvallers in de punt en dat bleek wonderwel te werken. De Twentse defensie wist zich nauwelijks raad met de vondst.

Het was dan ook logisch dat de gasten uit Noord-Brabant verschillende kansen wisten te creëren. De beste viel overigens al binnen een paar minuten, toen Boussaboun voor iedereen zichtbaar in de Twentse zestienmeter onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Jan Wegereef wilde echter van geen strafschop weten. Ellery Cairo kreeg pas diep in de eerste helft de eerste kans namens de thuisploeg.

Na de pauze speelden beide ploegen op de winst, maar doelpunten zaten er eigenlijk nimmer in. Daarvoor speelde FC Twente noch NAC Breda met voldoende vernunft en gochme.