Twente en Heerenveen willen met wisselvalligheid afrekenen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. FC Twente en SC Heerenveen willen zaterdagavond beide een punt zetten achter een matige serie.

Twente en Heerenveen willen met wisselvalligheid afrekenen
Speelronde: 23
Aftrap: zaterdag 18 februari, 18.30 uur
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük 

• Zowel FC Twente als SC Heerenveen presteert op zijn zachtst gezegd wisselvallig in 2017. De Tukkers sprokkelden zeven punten bij elkaar in vijf duels, nog drie meer dan de Friezen.

• FC Twente ontvangt voor de 25ste keer SC Heerenveen in de Eredivisie. De Tukkers hebben een positieve balans met dertien zeges, zes gelijke spelen en vijf nederlagen.

• Tijdens de laatste twaalf Eredivisie-duels tussen FC Twente en SC Heerenveen, wedstrijden in Friesland meegerekend, vielen in totaal liefst 48 goals. Dat komt neer op een gigantisch hoog gemiddelde van vier treffers per duel.

• Eerder deze jaargang won SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion met 3-1 van FC Twente. De laatste keer dat de Friezen in hetzelfde seizoen tweemaal afrekenden met de Tukkers was in het seizoen 2005/06.

In Friesland won SC Heerenveen eerder dit seizoen met 3-1 van FC Twente.
In Friesland won SC Heerenveen eerder dit seizoen met 3-1 van FC Twente.

• Oussama Assaidi mist door een hamstringblessure het duel met zijn oude club. In december 2010 speelde de aanvaller in dienst van SC Heerenveen de sterren van de hemel tégen de Tukkers. Het werd 6-2 voor de Friezen en Assaidi kreeg het veelzeggende cijfer 10 in de VI.

• FC Twente kwam tijdens de afgelopen twee speelrondes niet tot winst. Dit seizoen zetten de Tukkers eenmaal een reeks van minimaal drie Eredivisie-duels zonder zege neer.

• Liefst vijf van de laatste negen tegengoals van SC Heerenveen ontstonden uit 'cornersituaties'. Mede daardoor bezetten de Friezen op de ranglijst op basis van resultaten sinds de jaarwisseling slechts de dertiende plaats met vier punten.

• Sam Larsson, die terugkeert van een schorsing, is in de race om 'meesteraangever' in dit Eredivisie-seizoen te worden. Na 22 speelrondes deelde de Zweed de eerste plaats met Feyenoorder Nicolai Jørgensen. Beiden gaven acht assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.