Twente dendert tegen Groningen door naar vijfde zege op rij

Reacties

FC Twente blijft maar winnen in de Eredivisie. Zaterdagavond werd voor de vijfde opeenvolgende keer een driepunter binnengehaald. FC Groningen ging in de Grolsch Veste met 2-0 onderuit.

Twente dendert tegen Groningen door naar vijfde zege op rij

Het verhaal van de Tukkers is inmiddels bekend. De eerste seizoenshelft werd gekenmerkt door de financiële ellende en de sportief dramatische prestaties. Na de winterstop is alles anders. Het herstel is ingezet, zowel in financiële als sportieve zin.

Voor aanvang van het duel met de noorderlingen versloeg Twente achtereenvolgens FC Utrecht (3-1), SC Heerenveen (3-1), Roda JC Kerkrade (1-0) en SC Cambuur (3-0). Al in de zestiende minuut zette Zakaria El Azzouzi (foto) Twente op koers richting de vijfde zege op rij. De van Ajax overgekomen spits vond bij de eerste paal het kleine beetje ruimte dat nodig was om binnen te tikken. Direct na de goal betrok de aanvaller de mee opgekomen Hidde ter Avest in de feestvreugde: 1-0.

Halverwege het eerste bedrijf kreeg Oussama Idrissi de uitgelezen mogelijkheid om Twente weer eens een tegengoal te bezorgen, maar hij faalde van dichtbij na een goede voorzet van Lorenzo Burnet.

Na rust bleef het spannend omdat de thuisploeg verzuimde het verschil te maken. Chinedu Ede legde een bal breed en Groningen-coach Erwin van de Looi haalde opgelucht adem toen hij Rasmus Lindgren de bal maar net naast zijn eigen goal zag glijden. Kort daarna haalde Etiënne Reijnen een inzet van de bedrijvige Ede van de lijn.

Groningen probeerde in de slotfase nog wel de derde achtereenvolgende nederlaag te voorkomen, maar moest na een goal van Jerson Cabral tot vreugde van het thuispubliek definitief buigen. De opgeleefde vleugelaanvaller schoot de bal overtuigend in het dak van het doel na terugleggen van Kamohelo Mokotjo, die op zijn beurt in stelling was gebracht door Hakim Ziyech.

Door de winst nadert Twente het linkerrijtje. De nummer elf staat bijvoorbeeld nog maar drie punten achter op nummer tien FC Groningen. Bovendien hebben de Tukkers, die dit seizoen al 49 goals tegen kregen, inmiddels ook de defensieve stabiliteit gevonden. Het centrale duo Joachim Andersen/Bruno Uvini hield immers voor de derde keer op rij de nul.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.