Twente beleeft eveneens drama tegen Lissabon

FC Twente ligt uit de Champions League. Na de 0-0 in Portugal, eindigde het duel met Sporting Lissabon nu in 1-1. De gelijkmaker viel diep in de blessuretijd.

FC Twente begon met bijna dezelfde formatie als die in het uitduel met Sporting Lissabon. Alleen Nikolay Mihaylov verving de geschorste Sander Boschker. De Bulgaarse huurling van Liverpool keepte net als in het uitduel uitstekend. Bovendien stond hij met de uittrappen uit de heup regelmatig aan de basis van een aanval van de ploeg van Steve McClaren.

De Tukkers hadden een droomstart. Uit een scherpe corner van Kenneth Perez kopte Douglas in de tweede minuut snoeihard binnen. De Braziliaanse verdediger was de complete verdediging van de Portugezen de baas. In de daarop volgende periode bleef FC Twente gevaarlijk, maar slaagde er niet in een tweede te maken. Doordat na de goede fase de thuisploeg steeds meer slordig balverlies leed, kwam Sporting beter in zijn spel. Grote kansen creëerden ze echter niet. Het waren met name schoten uit de tweede lijn die Mihaylov nauwelijks verontrustten.

In de tweede helft zetten de bezoekers meer druk en werd FC Twente in fases fors vastgezet op eigen helft. De mogelijkheden waren echter voor de ploeg van McClaren. Invaller Cheick Tioté had na een goede actie een te zwak schot en Douglas kopte in kansrijke positie te dichtbij Sporting-keeper Rui Patrício.

In de blessuretijd drong de vergelijking met de halve finale van AZ tegen hetzelfde Sporting Lissabon in 2005 zich op. Het rampscenario voltrok zich wederom. In de 94ste minuut trok doelman Rui Patrício mee naar voren bij een hoekschop. Zijn kopbal werd ongelukkig door Peter Wisgerhof in eigen doel gewerkt.

Door dit resultaat is FC Twente uitgeschakeld voor de Champions League. De Tukkers moeten zich nu richten op de Europa League.