Tweeledige hoofdrol Rodrigo bij nieuwe zege Valencia

Reacties

De komst van eigenaar Peter Lim uit Singapore heeft vooralsnog een positieve uitwerking op de prestaties van Valencia. Los Che nestelden zich maandagavond achter koploper Barcelona op de tweede plaats van de Primera División door met 3-0 te winnen van Getafe. Rodrigo eiste in positieve en negatieve zin de hoofdrol op.

Tweeledige hoofdrol Rodrigo bij nieuwe zege Valencia

Rodrigo (foto) was afgelopen zomer een van de belangrijkste aanwinsten van Valencia, dat in totaal dertig miljoen euro uitgaf op de transfermarkt. De van Benfica gehuurde aanvaller bewees in het uitduel met Getafe voor het eerst zijn waarde. Na zeven minuten stuurde hij Paco Alcácer op weg naar de 0-1, in de 72ste minuut bepaalde hij zelf de eindstand uit een strafschop.

Kort daarna ging Rodrigo echter in de fout door voor een onnodige overtreding zijn tweede gele kaart van de wedstrijd te krijgen. Zijn nieuwe werkgever bracht de 23-jarige Spanjaard er niet mee in de problemen. Nadat André Gomes (eveneens afkomstig van Benfica) voor rust ook al had gescoord, was de marge van drie goals voor Getafe niet meer te overbruggen.

De overtuigende zege in de voorstad van Madrid betekent niet alleen dat Valencia voor de derde keer op rij won in de Spaanse competitie, de zesvoudige landskampioen staat met tien punten na vier duels ook op de tweede plaats. De overtuigende doelcijfers van 10-2 spreken boekdelen. Koploper Barcelona heeft twee punten meer, Sevilla staat derde met evenveel punten als Valencia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.