Tweedehandsjes voor woekerprijzen op transfermarkt

Reacties

Terwijl Nederlandse clubs al van het Monopoly-bord zijn verdwenen, schromen met name Engelse en Chinese clubs niet de portemonnee te trekken. Een overzicht van de tien duurste wintertransfers. Het waren niet de absolute topspelers die de voorbije transferperiode kleur gaven.

Tweedehandsjes voor woekerprijzen op transfermarkt

1. Ramires - 28 miljoen euro
Van een reserverol bij Chelsea tot een heldenstatus in Azië: Ramires (hoofdfoto) verruilde Stamford Bridge deze winter voor een lucratief avontuur bij Jiangsu Suning in de hoop op victorie in China. Onder leiding van voormalig Chelsea-speler Dan Petrescu moet de 28-jarige Braziliaan de club naar successen loodsen.

2. Giannelli Imbula - 24,25 miljoen euro
FC Porto won de voorbije zomer het getouwtrek om Giannelli Imbula, maar een half jaar later waren de Portugezen niet meer zo blij met die zege. De in België geboren Fransman zat veelal op de bank bij Porto, maar gaat voor eerherstel in de Premier League. De 23-jarige middenvelder is de nieuwe recordaankoop van Stoke City. PSV juicht de transfer ongetwijfeld toe, want door de komst van Imbula was er ruimte voor een vertrek van Marco van Ginkel. Laatstgenoemde verkaste naar Eindhoven.

3. Elkeson - 18,5 miljoen euro
De grote onbekende in de toptien. Dat Elkeson nog geen furore maakte op Europese bodem, weerhield Shanghai SIPG er niet van grof geld te betalen voor de 26-jarige Braziliaan. Erg veel indruk maakte Elkeson vorig seizoen in de Chinese competitie ook niet. De aanvaller kwam in dienst van Guangzhou Evergrande tot zeven treffers in zestien duels. SIPG ziet waarschijnlijk veel ruimte voor verbetering.

4. Gervinho - 18 miljoen euro
Van Beveren naar Hebei China Fortuna: het klinkt niet als een jongensdroom. De tussenstations die Gervinho (28) aandeed mochten er wel zijn. Ook de voormalige speler van Lille, Arsenal en AS Roma gaat zijn geluk beproeven in China. De Romeinen zijn niet alleen een vrachtlading geld rijker, maar trokken ook een kleurrijke vervanger aan. Stephan El Shaarawy verkaste naar de Italiaanse hoofdstad en de Farao gaf bij zijn debuut direct zijn visitekaartje af. Met een hakbal scoorde de aanvaller tegen Frosinone (3-1 zege).

5. Oumar Niasse - 17,9 miljoen euro
Romelu Lukaku is een concurrent rijker op Goodison Park. Oumar Niasse gaat als stand-in voor de Belgische spits fungeren, al is bijna achttien miljoen euro wel veel voor een tweede man. Manager Roberto Martínez krijgt wel meer mogelijkheden. Waar Lukaku als aanspeelpunt fungeert, is Niasse meer een beweeglijke spits. 'Bij Lokomotiv Moskou speelde ik vaak alleen in de aanval, maar maakte ik vaak ruimte voor opkomende middenvelders', liet de uit Rusland overgekomen aanvaller optekenen op de Everton-site.

6. Gerson - 16 miljoen euro
Of Gerson een wonderkind is, zal nog moeten blijken, het prijskaartje schept hoe dan ook verwachtingen. Op achttienjarige leeftijd mag de bij Fluminense opgeleide Braziliaan zich bij AS Roma laten zien. Een kwaliteitsimpuls is geen overbodige luxe. Trainer Rudi Garcia moest het veld ruimen vanwege de teleurstellende prestaties. Opvolger Luciano Spalletti moet bij de nummer vijf van de Serie A een opmars inzetten. Wellicht speelt Gerson een grote rol bij de wederopstanding van het Romeinse voetbalbolwerk.

7. Jonjo Shelvey - 16 miljoen euro
Op achttienjarige leeftijd verruilde Jonjo Shelvey Charlton Athletic voor Liverpool. Het veelbelovende talent slaagde er niet in te imponeren op Anfield en koos voor een overstap naar Swansea City. Die club verdiende deze winter goed aan de Engelse international. Of het aantrekken van Shelvey een doordachte zet is van Newcastle United, of dat het wederom om een paniekaankoop gaat, zal moeten blijken. De 23-jarige middenvelder, die met de vechtlust van een straatvechter speelt, zal in ieder geval in de smaak vallen bij de hondstrouwe aanhang op St. James' Park.

8. Andros Townsend - 15,7 miljoen euro
De flanken op White Hart Lane vormden jarenlang de vertrouwde werkomgeving van Andros Townsend. In de laatste twee seizoenen verhuisde de 24-jarige Engelsman echter langzaam maar zeker van de rechterflank naar de bank. Dat Newcastle besloot Townsend te verlossen van zijn uitzichtloze positie bij Tottenham Hotspur, mag geen verrassing heten. De club gaf dit seizoen al honderd miljoen euro uit. Veel levert die investering op sportief vlak nog niet op. Manager Steve McClaren vecht met zijn selectie tegen degradatie. Momenteel staat Newcastle achttiende.

9. Benik Afobe - 13,3 miljoen euro
Zuinigheid is een afwezige eigenschap geworden in de Premier League. Zelfs AFC Bournemouth kan fors investeren. Ondanks de maandenlange afwezigheid van de zwaar geblesseerde spits Callum Wilson, doet de promovendus het als nummer zestien verdienstelijk in de Premier League. Met Benik Afobe heeft manager Eddie Howe een waardige vervanger gevonden. Bij Arsenal wist Afobe niet door te breken, maar hij mag zich nu alsnog laten zien op het hoogste niveau. De start is veelbelovend. De 22-jarige aanwinst scoorde twee keer in zijn eerste drie competitieduels.

10. Fredy Guarín - 13 miljoen euro
Op de tribunes van Stadio Giuseppe Meazza zijn de toeschouwers voorlopig veilig. Er hoeft geen rekening meer worden gehouden met de vuurpijlen van Fredy Guarín. De Colombiaan, die maar al te graag van afstand schiet, gaat zijn geluk beproeven in China. Internazionale kon het vorstelijke bod van Shanghai Shenhua niet weigeren. De 29-jarige middenvelder was bij Inter de laatste maanden toch al niet zeker van een basisplaats.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.