Tweede ronde beker: Heerenveen-Twente als topper

Van dinsdag- tot en met donderdagavond wordt de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi afgewerkt. VI.nl zet de meest aansprekende affiches op een rijtje.

Tweede ronde beker: Heerenveen-Twente als topper

In totaal proberen 64 teams zich naar de derde ronde te knokken. Op dinsdagavond komen zes Eredivisieploegen in actie. NEC moet op bezoek bij Harkemase Boys, Ga Aead Eagles reist af naar DVS '33 in Ermelo, SC Cambuur is te gast bij Katwijk en ADO Den Haag trekt naar GVVV. RKC Waalwijk sluit tegen Heracles Almelo, de enige wedstrijd van dinsdag waarbij twee Eredivisie-ploegen betrokken zijn, de bekeravond af.

Woensdag
Op woensdag krijgt het bekergeweld zijn vervolg. Bekerhouder AZ speelt in Alkmaar tegen Sparta Rotterdam, dat de vorige editie in de derde ronde sneuvelde na een verlies tegen Heracles Almelo.

De wedstrijd Ajax – FC Volendam zal in het teken staan van de vorige week overleden Gerrie Mühren. De technicus begon zijn carrière bij Volendam en verruilde de club later voor Ajax. De Amsterdammers zullen op zoek zijn naar sportieve revanche voor de 4-0 nederlaag tegen PSV.

De vier Eredivisieploegen Vitesse, NAC Breda, Roda JC en FC Groningen zijn aan hun stand verplicht te winnen bij RVVH, Smitshoek, Rijnsburgse Boys en AFC. Dat geldt ook voor PSV, dat in eigen huis tegen Telstar het goede resultaat tegen Ajax een vervolg moet geven. Later op de avond worden ook nog de duels FC Utrecht-FC Den Bosch en PEC Zwolle-Fortuna Sittard afgewerkt.

Donderdag
De tweede ronde van de KNVB-bekertoernooi wordt op donderdag voltooid. In de Rotterdamse Kuip, tevens het eindstation van het toernooi, neemt Feyenoord het op tegen FC Dordrecht in een heuse streekderby. In Friesland ontvangt SC Heerenveen FC Twente.

Bekijk in het VI-Matchcenter het volledige programma en de aanvangstijden van de drie dagen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen