Tweede plaats op eeuwige ranglijst lonkt voor Sneijder

Reacties

Wesley Sneijder kan in de komende interlands tegen Turkije (zaterdag, 20.45 uur) en Spanje (dinsdag, 20.45 uur) de op één na meest ervaren international in de historie van het Nederlands elftal worden.

Tweede plaats op eeuwige ranglijst lonkt voor Sneijder

Als de middenvelder van Galatasaray in beide duels speelminuten krijgt van bondscoach Guus Hiddink, komt hij op 113 interlands voor Oranje en passeert hij Frank de Boer (112 caps). Van alle spelers die ooit het Oranje-shirt droegen, acteerde alleen doelman Edwin van der Sar vaker in het Nederlands elftal (130 keer).

Sneijder kwam in zijn 111 interlands (28 goals) in totaal 8.454 minuten in actie, had 97 keer een plek in de basis en verscheen veertien keer als invaller binnen de lijnen. In veertig interlands werd Sneijder vroegtijdig gewisseld. De dertigjarige spelbepaler boekte met Oranje 75 overwinningen, speelde achttien keer gelijk en leed achttien nederlagen.

Mooie bijkomstigheid voor Sneijder is dat hij in ieder geval tegen Turkije de aanvoerdersband zal dragen. Door de afwezigheid van de geblesseerden Robin van Persie en Arjen Robben en het feit dat Dirk Kuijt is gestopt als international, is de middenvelder de captain van Oranje. Saillant detail: hij treft zaterdag veel van zijn ploeggenoten, Sneijder speelt immers in Turkije bij Galatasaray.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.