Tweede driepunter Heracles na winst op De Graafschap

Heracles Almelo heeft met hangen en wurgen de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Op eigen veld wonnen de Heraclieden nipt van De Graafschap: 2-0. Lange tijd was het doelpunt van Glynor Plet, na een kwartier spelen, de enige treffer van de wedstrijd.

Daar had de thuisploeg wel de hulp van Superboer Xhelil Abdulla voor nodig. De vleugelverdediger blameerde zich met een te korte terugspeelbal op doelman Yves de Winter, waarna de loerende Glynor Plet met een fraai lobje doel trof: 1-0.

Heracles was in de eerste helft heer en meester. Het liet de bal makkelijk rondgaan en schotelde het publiek een aantal fraaie aanvallen voor. Kort na de openingstreffer was Samuel Armenteros het eindstation van een schitterende aanval, maar de Zweed bevond zich in buitenspelpositie.

In de tweede helft betaalden de Almeloërs nog bijna de tol voor het feit dat het de wedstrijd niet eerder beslist had. De Graafschap was een aantal keren dichtbij de gelijkmaker. Zo dook Rydell op voor het vijandelijke doel, maar bracht Remko Pasveer met een uitmuntende reflex redding. Even later was Rogier Meijer met een vlammend schot opnieuw dichtbij.

De gelijkmaker bleef echter uit, waarna invaller Luis Pedro de wedstrijd kort voor het einde besliste door via De Winter binnen te schuiven: 2-0. Heracles boekte de tweede seizoensoverwinning. De ploeg heeft inmiddels tien punten vergaard uit acht duels. De Graafschap blijft staan op vijf punten. Foto: VI Images