Twee treffers Matri helpen Juventus langs Udinese

Alessandro Matri was met twee treffers de held van Juventus. De Turijnse koploper klopte nummer drie Udinese met 2-1 en bleef voor de twintigste competitiewedstrijd op rij ongeslagen.

Doelman Gianluigi Buffon hield Udinese in de beginfase van score af. De doelman keerde een schot van topschutter Antonio Di Natale en was attent op de rebound van Pablo Armero. Aan de andere kant capituleerde ook Samir Handanovic niet. De Sloveense doelman redde op een inzet van Alessandro Matri.

Onder aanvoering van Andrea Pirlo greep Juventus langzamerhand het initiatief. Stephan Lichtsteiner en Fabio Quagliarella misten in kansrijke positie, maar de openingstreffer kon niet uitblijven. Alessandro Matri maakte hem drie minuten voor rust. De aanvaller reageerde op attent op de terugspringende bal nadat Handanovic een schot van Quagliarella keerde.

Udinese kwam, terwijl de sneeuwvlokken uit de hemel vielen, na rust goed uit de startblokken. Invaller Antonio Floro Flores passeerde Buffon met een bekeken schuiver en zorgde voor 1-1. Het antwoord van opnieuw Matri volgde zeven minuten later. De spits draaide slim weg van zijn tegenstander en maakte zijn negende doelpunt van het seizoen.

Udinese was na de nieuwe achterstand niet bij machte terug te komen. Juventus breidde de voorsprong op Udinese uit tot zes punten. AC Milan kan morgen bij winst thuis tegen Cagliari weer op een punt van de leider komen.

De ongeslagen reeks van Juventus bevat nu twintig Serie A-duels, terwijl de ploeg van trainer Antonio Conte ook in de twee gespeelde Coppa Italia-wedstrijden niet verloor.

Overige uitslag:Catania-Parma 1-1 Foto: VI Images