Twee rode kaarten worden Málaga fataal bij Valencia

Valencia is in Spanje door een overwinning op Málaga opgeklommen naar de derde plaats. De thuisploeg ging in een knotsgekke wedstrijd met een 4-3 zege aan de haal.

De wedstrijd begon slecht voor de gastheren. Na tien minuten verzorgde Salomón Rondón de 0-1. Hij kon van dichtbij binnentikken. Vijf minuten later kregen de bezoekers een eerste tegenslag te verwerken. Martin Demichels, onlangs overgekomen van Bayern München, moest met direct rood al na een kwartier spelen naar de kant.

Twee minuten later verzilverde Juan Mata de man-meer-situatie. De middenvelder benutte een strafschop. In ondertal kwam Málaga verrassend weer op voorsprong. Rondón kreeg de bal na een klutssituatie voor zijn voeten en besloot met een schot dat in het dak van het doel verdween: 1-2. Met die voorsprong behaalde de gasten de rust.

Na de onderbreking was het aanvankelijk Valencia dat de klok sloeg. Eerst maakte Roberto Soldado – hij schoof de bal in de lange hoek – gelijk, waarna Málaga met negen man verder moest. Hélder Rosário volgde het voorbeeld van ploeggenoot Demichelis en mocht eveneens vroegtijdig inrukken.

Met twee man meer nam Valencia dankzij Evar Banega voor het eerst in de wedstrijd de leiding: 3-2. Hij schoot raak nadat de bal uit een afgeslagen corner voor zijn voeten viel. Waar iedereen in Mestalla dacht dat het duel beslist was, dacht Júlio Baptista er anders over. Hij zorgde dat Málaga met negen man (!) opnieuw op een puntje mocht hopen en schoot knap raak in de korte hoek.

Toch ging het dappere Málaga nog onderuit. Aritz Adúriz (foto) zorgde voor de zevende en laatste treffer van de wedstrijd en hielp in de slotminuut de thuisploeg zo aan drie zwaarbevochten punten.

Valencia nam door de overwinning de derde plaats over van Villarreal, dat op zijn beurt zondag met winst de nieuwe nummer drie weer van die plek kan verstoten. Málaga blijft zestiende. Foto: VI Images