'Twee keer winnen en een gelijkspel, dan ben je kampioen'

De vierde titel op rij moet voor Ajax nu binnen zijn. Dat meent trainer Frank de Boer na de 3-0 overwinning in eigen huis tegen FC Twente. 'Dit mag je nooit meer uit handen geven', aldus De Boer tegenover FOX Sports.

'Als je twee keer wint en één keer gelijkspeelt, ben je kampioen', zegt De Boer, die niet erg te spreken was over de eerste helft tegen FC Twente en dat duidelijk heeft laten blijken aan zijn spelers. 'Ik heb ze met harde woorden toegesproken. Ze verloren duels die niet verloren mogen worden. Misschien door een stukje spanning, maar dat mag niet op ons niveau.'

'Gelukkig zijn ze na rust wakker geworden en hebben we veel meer de controle gehad', vervolgt De Boer. 'In de eerste helft was het qua kansen gelijkwaardig, maar waren wij het meest effectief. Na de onderbreking waren er een paar schitterende aanvallen van onze kant.'

Door de resultaten in de Eredivisie heeft Ajax een gat geslagen van acht punten op nummer twee, die nu luistert naar de naam Feyenoord. FC Twente is door de nederlaag in Amsterdam naar de vijfde plaats afgezakt.