Twee keer op de bank in veertien jaar: Ronaldo moet toekijken tegen Spanje

Reacties

Als Cristiano Ronaldo bij de wedstrijdselectie van Portugal zit, speelt hij. In de Nations League-wedstrijd tegen Spanje begint de superster echter op de bank, het is pas de tweede keer in de laatste veertien jaar dat Ronaldo de bank warm moet houden bij het nationale elftal.

Twee keer op de bank in veertien jaar: Ronaldo moet toekijken tegen Spanje
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 1
Portugal
Portugal

De liefde tussen bondscoach Fernando Santos en Ronaldo is bekend: de twee hebben successen geboekt op het EK van 2016 en de eerste editie van de Nations League en als Ronaldo fit is, speelt hij onder Santos. Maar ook voordat de huidige bondscoach in dienst van de Portugese bond trad, werd er altijd een beroep gedaan op de aanvaller. Voorganger Paulo Bento koos ook steevast voor Ronaldo.

De laatste keer dat Ronaldo op de bank begon bij een officiële interland van Portugal was in 2017, tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra. Tegen de voetbaldwerg dacht men Ronaldo niet nodig te hebben, maar bij rust stond het nog 0-0. De superster kwam van de bank en maakte een kwartier later al het verschil.

Voor die reserveplek tegen Andorra had Ronaldo dus al bijna tien jaar niet op de bank gezeten tijdens een interland van Portugal. De 37-jarige was ook dit seizoen weer op dreef met achttien doelpunten namens Manchester United in de Premier League. Alleen Heung-Min Son en Mohamed Salah scoorden vaker dit seizoen. Portugal is er later dit jaar ook bij op het WK, er wordt in de groepsfase gespeeld tegen Ghana, Uruguay en Zuid-Korea.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.