Turpin moet eerste 'finale' Oranje in goede banen leiden

Reacties

Het duel tussen Kazachstan en Nederland zaterdagavond in Groep A van de EK-kwalificatie staat onder leiding van Clément Turpin. De 33-jarige scheidsrechter debuteert bij een wedstrijd van Oranje.

Turpin moet eerste 'finale' Oranje in goede banen leiden

Turpin is echter geen onbekende, want op 26 februari van dit jaar was hij de arbiter tijdens het thuisduel van Feyenoord met AS Roma (1-2). Die wedstrijd liep volledig uit de hand nadat de Fransman besloot te staken nadat er een opblaasbanaan het veld op werd gegooid. Ook gaf Turpin tijdens die wedstrijd Mitchell Te Vrede en reservedoelman Erwin Mulder een rode kaart.

Sowieso zijn de voortekenen niet gunstig nu Turpin is aangewezen, aangezien de Nederlandse clubs in Europees verband altijd verloren onder zijn leiding. Eerder gebeurde dat met Feyenoord op bezoek bij Kuban Krasnodar, terwijl Ajax in eigen huis hard onderuitging tegen Red Bull Salzburg (0-3).

Nederland bezet met nog twee wedstrijden voor de boeg de vierde plaats in Groep A. De achterstand op nummer drie Turkije bedraagt twee punten, terwijl het onderlinge resultaat ook in het nadeel van Oranje is. Die derde plaats geeft recht op deelname aan de play-offs om een EK-ticket. Drie dagen na het duel met Kazachstan komt Tsjechië op bezoek.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.