Turkije-Zwitserland: straffen vallen lager uit

De Turkse voetbalbond en de spelers Emre (Turkije) en Benjamin Huggel (Zwitserland) hebben met succes beroep aangetekend tegen de straffen die de wereldvoebalbond FIFA aan hen oplegde naar aanleiding van de ongeregeldheden na afloop van Turkije-Zwitserland.

Turkije hoeft nog slechts drie in plaats van zes thuiswedstrijden achter gesloten deuren en op neutraal terrein af te werken. De schorsingen van Emre en Huggel werden teruggebracht van zes naar vier wedstrijden. De straffen van de Turkse spelers Alpay (zes duels) en Serkan (twee duels) en de officials Mehmet Ozdelik (Turkije) en Stephan Meyer (Zwitserland) die niet in beroep gingen, bleven wel gehandhaafd.

De beroepscommissie van de FIFA vond de lagere straffen gepast, omdat zowel de Turkse bond als de spelers openlijk hun excuses hadden aangeboden voor de ongeregeldheden. Na afloop van Turkije-Zwitserland vlogen spelers en officials elkaar in de haren. Met name aan Turkse zijde sloegen de stoppen door, omdat de 4-2 winst niet voldoende was om het WK in Duitsland te halen. Zwitserland had de thuiswedstrijd met 2-0 gewonnen en kwalificeerde zich op basis van de uit gemaakte doelpunten.

Bekijk hier al onze video's