Turkije vreest voor absentie van Arda Turan

Reacties

Achter de naam Arda Turan staat bij Turkije een vraagteken voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Bondscoach Fatih Terim is in elk geval Barcelona dankbaar voor de keuzevrijheid.

Turkije vreest voor absentie van Arda Turan

Arda Turan maakte deze zomer de overstap naar Barcelona, maar moet zich bij de Spaanse grootmacht beperken tot trainingen vanwege het transferverbod van de Catalanen. Maar naast een gebrek aan wedstrijdritme kampt de aanvallende middenvelder met fysieke problemen.

'Ik weet niet of Arda Turan de wedstrijd haalt', zei Terim in de aanloop naar de wedstrijd tegen Letland over de enkelblessure van de Barcelona-speler. 'Dat is een probleem voor ons. Hij wil graag spelen, maar de teamarts beslist.'

Barcelona houdt zich afzijdig van die keuze, tot tevredenheid van Terim. 'Ik wil mijn dank uitspreken aan het adres van Luis Enrique. Toen ik hem via de telefoon vroeg of we Arda Turan konden gebruiken, zei hij dat hij onze beslissing zou respecteren.'

Turkije moet donderdag winnen van Letland om hoop te houden op een EK-ticket. Zondag wacht dan de volgende cruciale confrontatie met Nederland, dat nu nog een voorsprong heeft van twee punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.