Turkije neemt laat afstand van Welsh tiental en heeft goede papieren

Turkije heeft maandagavond van Wales gewonnen. In Samsun duurde het lang voor het verschil werd gemaakt tegen de eilandbewoners, die nog voor rust tot tiental gereduceerd werden. Uiteindelijk volgden na twee afgekeurde treffers ook nog twee exemplaren die wél door de keuring kwamen: 2-0.

Turkije
Turkije
2 - 0
Wales
Wales

Een eigen goal van Chris Mepham leek Turkije snel op koers te zetten, maar de Welshman had geluk: de VAR zag buitenspel in de aanloop na de goal. Turkije had het lastig, een rode kaart hielp de thuisploeg vijf minuten voor rust in het zadel. Joe Morrell mocht gaan douchen na een onbesuisde, harde en hoge tackle op oud-NEC'er Ferdi Kadioglu. Zodoende hield Wales in ondertal nog best een poos stand.

Halverwege de tweede helft ging Turkije in Samsun weer in de hoogste versnelling. Dat leverde een strafschop op, maar Hakan Calhanoglu kon vanaf elf meter niet scoren: Danny Ward bracht reddign. Even later lag de bal er dan eindelijk in, maar ook het doelpunt van Umut Nayir ging de prullenbak in nadat de mannen van de video-arbitrage hun zegje hadden gedaan.

Het zou allemaal goedkomen voor de ploeg van Stefan Kuntz, met ex-Feyenoorder Orkun Kökçü in de ploeg. Nayir brak enkele minuten na het afgekeurde doelpunt dan echt de ban met een rake kopbal. Arda Güler zorgde voor een verrukkelijk slotakkoord: zijn eerste interlanddoelpunt was van grote schoonheid en besliste de wedstrijd. Turkije is koploper in zijn groep, Wales heeft met vier punten uit vier wedstrijden nog een hoop werk.

Armenië
Armenië
2 - 1
Letland
Letland

Armenië blijft voorlopig in de race voor een ticket op Euro 2024. In Yerevan liet de thuisploeg, met vermeend Ajax-doelwit Eduard Spertsyan in de basis, het publiek een poos wachten. In blessuretijd bracht Tigran Barseghyan bevrijding met het winnende doelpunt. Met die zege heeft Armenië vooralsnog een goede positie in de groep. Letland, waar SC Cambuur-spits Roberts Uldrikis bijna de wedstrijd volmaakte, is na drie nederlagen al zo goed als kansloos.