Turkije kiest vast recept: 'Zullen tot uiterste moeten gaan'

Reacties

Fatih Terim gaat weinig sleutelen aan de Turkse opstelling voor het cruciale EK-kwalificatieduel met IJsland. 'Het kan zijn dat ik wat verander, maar dat is dan niet veel.'

Turkije kiest vast recept: 'Zullen tot uiterste moeten gaan'

De bondscoach zag zijn elftal zaterdag in Tsjechië met 2-0 winnen, waardoor Turkije alleen bij een nederlaag nog naast de derde plaats in Groep A en dus een ticket voor de play-offs kan grijpen. 'We zijn nu in deze positie gekomen. En die willen we absoluut niet meer uit handen geven', sprak hij op het perspraatje. 'Maar we zullen tot het uiterste moeten gaan.'

Vol lof sprak de coach over tegenstander IJsland, dat in de heenwedstrijd nog met 3-0 te sterk was voor de Turken. Terim feliciteerde het land met de plaatsing voor het EK en ook aanvoerder Arda Turan kwam superlatieven tekort om de prestaties van de komende tegenstander te omvatten.

'Hoe dan ook, we moeten erbij zijn op het EK in Frankrijk', vervolgde de spelverdeler. Door het registratieverbod van Barcelona mag hij in clubverband pas in januari weer in actie komen, maar met zijn assist voorafgaand aan de 0-2 was hij belangrijk tegen de Tsjechen. 'Ik wil daarvoor ook mijn coach en mijn ploeggenoten bedanken. Als je geen wedstrijdritme hebt, is vertrouwen belangrijk.

Alleen bij een nederlaag van Turkije kan Oranje zich met een zege op Tsjechië nog plaatsen voor de barragewedtsrijden om een EK-ticket. Alle duels in de laatste speelronde van Groep A beginnen dinsdag om 20.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.