Tuchtcommissie schorst Marsman voor één wedstrijd

Reacties

De tuchtcommissie van de KNVB houdt vast aan het voorstel van de aanklager betaald voetbal om Nick Marsman voor één wedstrijd te schorsen. De doelman van FC Twente ging daar maandag niet mee akkoord naar aanleiding van zijn rode kaart tegen De Graafschap (2-1), maar moet nu toch het laatste duel van 2015 missen.

Tuchtcommissie schorst Marsman voor één wedstrijd

Marsman liet zaterdagavond al blijken dat hij het niet eens was met de beslissing van scheidsrechter Ed Janssen om hem van het veld te sturen, nadat hij de doorgebroken Nathan Kabasele had gevloerd. Janssen besloot een penalty te geven en een rode kaart te trekken, terwijl Marsman er naar zijn mening alles aan deed om de Belgische spits van De Graafschap niet te vloeren toen hij zijn doel uitkwam.

Maandagavond werd de zaak daarop behandeld door de tuchtcommissie in Zeist. Dat orgaan kwam tot dezelfde conclusie als de aanklager; dat Marsman wel degelijk een overtreding beging en de rode kaart terecht was. De 25-jarige sluitpost van de nummer zestien van de Eredivisie is daardoor voor één wedstrijd geschorst. Het competitieduel van vrijdag in Arnhem met Vitesse gaat aan hem voorbij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.