Tuchtcommissie handhaaft schorsing voor Ditewig

ADO Den Haag kan zondag tijdens het uitduel met FC Utrecht niet beschikken over Barry Ditewig. De doelman werd door de tuchtcommissie van de KNVB voor twee wedstrijden geschorst.

Tuchtcommissie handhaaft schorsing voor Ditewig

Ditewig reisde donderdag samen met onder anderen ploeggenoot Pascal Bosschaart af naar Zeist. Ook Demy de Zeeuw gaf acte de présence om een verklaring af te leggen, maar zonder resultaat. De tuchtcommissie was ook van mening dat er niet geslagen was, maar vond de reactie van Ditewig uiteindelijk toch te gewelddadig.

De doelman werd zondag tijdens het thuisduel met Ajax (0-1) van het veld gestuurd na een akkefietje met De Zeeuw. Hoewel Ditewig de uitsluiting te zwaar vond, accepteerden de doelman en zijn club dinsdag het schikkingsvoorstel van de aanklager. Die bood een schorsing van twee duels, waarvan één voorwaardelijk aan.

Een dag later besloot ADO de zaak alsnog te laten voorkomen bij de tuchtcommissie, aangezien de club na een ontlastende verklaring van De Zeeuw genoeg kans dacht te maken op een lagere straf voor zijn doelman. Vrijdag liet de tuchtcommissie weten dat de straf hetzelfde blijft als de eis van de aanklager.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen