Tsjechië en Cerny bieden Duitsland weinig tegenstand

Duitsland Onder-21 is het EK in Polen begonnen met een eenvoudige overwinning op Tsjechië: 2-0. Serge Gnabry was de grote smaakmaker aan de kant van de Duitsers.

Duitsland startte met enkele gearriveerde namen als Gnabry en Mahmoud Dahoud aan de aftrap. Bij de Tsjechen stond Ajacied Václav Cerny in de basis. De jonge Duitsers kenden een zeer productieve aanloop naar het toernooi met liefst 35 treffers in de kwalificatie.

Het meeste gevaar in de eerste helft kwam van Gnabry, die volgend seizoen uitkomt voor Bayern München. Zijn eerste inzet verdween vlak naast het doel en even later raakte hij via de Tsjechische doelman de paal. Uiteindelijk brak Max Meyer vlak voor rust de ban namens Duitsland Onder-21. De aanvallende middenvelder van Schalke 04 sneed naar binnen en schoot vervolgens laag raak. Meyer is ook geen kleine naam in Duitsland en kwam zelfs al vier keer uit voor de A-ploeg van Die Mannschaft.

Kort na de pauze kreeg Gnabry zijn derde grote mogelijkheid van de wedstrijd en dit keer rondde de buitenspeler wel succesvol af. Met zijn 21 jaar speelde de kersverse aankoop van Der Rekordmeister al officiële wedstrijden voor Arsenal, West Bromwich Albion en Werder Bremen.

In het vervolg van de tweede helft wisten beide landen niet meer het net te vinden. Cerny werd twintig minuten voor het einde naar de kant gehaald. De Duitse aanvaller Davie Selke miste vijf minuten voor het einde nog een strafschop. Woensdag speelt Duitsland een wedstrijd tegen Denemarken en drie dagen later wacht Italië als opponent.