Tsjechië te sterk voor Bulgaren

Tsjechië kende een overtuigende repetitie voor het EK. De toekomstige tegenstander van het Nederlands elftal won met 3-1 van Bulgarije.

De ploeg van bondscoach Karel Brückner maakte na rust het verschil. De voor Jan Koller ingevallen Milan Baros opende de score in de 54ste minuut met een intikker. Twintig minuten later verdubbelde invaller Jaroslav Plasil het verschil. In de 84ste minuut besliste Tomas Rosicky het duel met een prachtige volley vanaf twintig meter.

Pas in blessuretijd deed Bulgarije iets terug via Milen Petkov. De Bulgaren komen op het EK uit in dezelfde poule als Italië, Denemarken en Zweden.

Het was de eerste zege in vier interlands voor de Tsjechen, bij wie de Ajacieden Zdenek Grygera en Tomas Galásek in de basis startten. De laatste maakte de negentig minuten vol.