Tsjechië matig op stoom tegen taai Schotland

Tsjechië houdt vraagtekens na de laatste oefeninterland voor het EK te hebben afgewerkt. In Praag versloegen de Tsjechen Schotland met 3-1, maar op het spel viel genoeg aan te merken.

Tsjechië matig op stoom tegen taai Schotland

De ploeg van bondscoach Karel Brückner oogde vooral in de eerste helft stroef. De Tsjechen kozen er vaak voor de lange bal te spelen op Jan Koller, de voetballende reus voorin. De pech was dat Koller in een matige vorm stak en dat de tactiek daardoor niet werkte.

Na rust deed Tsjechië het zonder Koller een stuk beter. Het spel kreeg meer snelheid en won aan creativiteit. Libor Sionko opende na een klein uur de score door fraai af te werken. In de laatste vijf minuten volgden nog drie treffers.

Michal Kadlec maakte zijn eerste goal in de nationale ploeg en zette de thuisploeg op 2-0. David Clarkson antwoordde voor de aanstaande tegenstander van het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiereeks door gevoelvol de 2-1 te maken. Sionko herstelde de marge door ijskoud toe te slaan toen de Schotten dachten gelijk te gaan maken.

Tsjechië stuit op het EK in Oostenrijk en Zwitserland in de groepsfase op Portugal, Turkije en Zwitserland. De Tsjechen openen het toernooi zaterdag 7 juni om 18.00 uur tegen de Zwitsers.

Bekijk hier al onze video's