Trouwe Davis stopt, Stekelenburg wacht op Southampton

Reacties

Southampton neemt na tien jaar afscheid van Kelvin Davis. De 39-jarige doelman zet een punt achter zijn spelersloopbaan, maar kan wel in een andere rol verbonden blijven aan de club van manager Ronald Koeman. Over de toekomst van Maarten Stekelenburg is nog geen uitsluitsel.

Trouwe Davis stopt, Stekelenburg wacht op Southampton

Davis (foto, links) keepte al sinds 2006 voor Southampton, maar kwam de laatste jaren in de Premier League steeds minder vaak in actie. Dit seizoen moest de Engelsman zowel Fraser Forster als Maarten Stekelenburg voor zich dulden. Directeur Les Reed noemt de routinier desondanks 'een voorbeeld sinds hij tien jaar geleden bij de club arriveerde.'

Het is de reden dat Southampton met Davis in gesprek is over een andere rol bij The Saints. Volgens Engelse media gebeurt dat momenteel ook met Fulham over de toekomst van Stekelenburg. De 33-jarige doelman wordt momenteel nog gehuurd van de Championship-club, waar hij met een tot 2017 doorlopend contract zwaar op de begroting drukt.

Behalve Davis en Stekelenburg hebben ook Gastón Ramirez en Will Britt een aflopend contract met Southampton. De Uruguayaanse middenvelder kostte in 2012 nog vijftien miljoen euro toen hij overkwam van Bologna, maar werd de laatste twee seizoenen verhuurd aan Hull City en Middlesbrough. Voor de 21-jarige zelfopgeleide doelman is eveneens geen toekomst op St. Mary's.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.