Trotse Van den Brom: 'Vanaf nu wordt er op ons gejaagd'

Reacties

John van den Brom ziet de serie van AZ met de week mooier worden. Ook constateerde hij na de overwinning op FC Groningen (4-1) dat de speciale trainingen hun vruchten afwerpen.

Trotse Van den Brom: 'Vanaf nu wordt er op ons gejaagd'

AZ had speciale aandacht besteed aan hoekschoppen, wat leidde tot liefst drie treffers. 'Het was goed om te zien dat de dingen die we hadden getraind ook werden uitgevoerd', zei een trotse Van den Brom voor de camera van FOX Sports. 'We gingen op jacht naar de derde plaats, die hebben we nu. Vanaf nu wordt er op ons gejaagd. We hebben er keihard voor gewerkt, dus het is niet iets wat aan is komen waaien.'

Van den Brom haalde zijn man in vorm en doelpuntenmaker Vincent Janssen vroegtijdig naar de kant. Uit voorzorg, omdat de Alkmaarse topscorer al geel had gekregen. 'Er komen nu twee mooie, belangrijke wedstrijden aan', refereerde Janssen aan de wedstrijden tegen Ajax (Eredivisie) en Feyenoord (halve finale KNVB-beker). 'Aan het begin van het seizoen zat het allemaal even tegen, nu valt alles goed. Al was ik vandaag niet tevreden over mijn eigen spel', zei de aanvaller die werd bekeken door Marco van Basten.

Vlaar maakte onder toeziend oog van de assistent-bondscoach een stuk betere indruk, zo scoorde hij in zijn 150ste Eredivisie-duel. 'Dat was lang geleden, ik scoor niet vaak. Maar dat is niet het belangrijkste. Toen ik bij AZ mijn contract tekende, wilde ik een stukje winnaarsmentaliteit meegeven. Dat is natuurlijk makkelijk praten nu, want het gaat gewoon goed.'

'De doelstelling is Europees voetbal', haalde Vlaar nog maar eens aan. 'Een plek in de play-offs. Maar we kunnen nu ook een stapje hoger kijken. We zitten nog in de beker, dus we zijn op de goede weg.' Met acht overwinningen op rij, waarvan zeven in de Eredivisie, lijken de Alkmaarders niet te stuiten. 'We gaan daar met heel veel vertrouwen naartoe', besloot Van den Brom met het oog op de uitduels met Ajax en Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.