Trotse Huistra: 'We hebben ruggengraat getoond'

FC Groningen kwam zondag bij De Graafschap goed weg door in de slotminuten een 2-1 achterstand om te zetten in een 3-2 overwinning. Groningen-trainer Pieter Huistra was opgelucht met het resultaat en denkt dat zijn ploeg de stijgende lijn te pakken heeft.

'Ik ben trots op de manier hoe mijn ploeg het heeft omgezet', vertelt Huistra aan de NOS. 'Uit bij De Graafschap, dat is niet de makkelijkste wedstrijd. Toch waren we de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Dat we niet met ruime cijfers hebben gewonnen is een zwaar kritiekpunt.'

Volgens Huistra kwam Groningen onterecht op achterstand. 'De Graafschap was nog niet gevaarlijk geweest. Dan krijg je met twee vrije trappen twee goals tegen, dan begint de moedeloosheid. Gelukkig gingen we door tot de laatste minuut. We liepen elkaar een paar keer in de weg, voorzetten die niet aankwamen, maar in de laatste vijf minuten keer je dat om.'

'We hebben ruggengraat getoond, zijn in elkaar blijven geloven. Pluspunt is dat we een brede selectie hebben, daar moeten we gebruik van maken.'

Ook is Huistra zeer te spreken over zijn nieuwe aanvaller David Texeira. 'Dat Texeira zo snel integreert is heel knap. Dat pikt-ie heel snel op, mede dankzij de hulp van Ruud Hesp, die spreekt goed Spaans. Deze punten hadden we eerder in de tas moeten hebben, maar hopelijk geeft dit een grote boost en meer vertrouwen.' Foto: VI Images