Troostprijs voor uitblinker Atsu na verloren finale

Reacties

De Ghanees Christian Atsu is uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi om de Afrika Cup. Voor de voormalige aanvaller van Vitesse is dat een schrale troost na de verloren finale tegen Ivoorkust (winst na strafschoppen).

Troostprijs voor uitblinker Atsu na verloren finale

Atsu speelde een ijzersterk toernooi in Equatoriaal-Guinee en was in de kwartfinale tegen Guinee (3-0 overwinning) van grote waarde met twee fraaie treffers. Zijn tweede doelpunt in die wedstrijd leverde de 23-jarige aanvaller ook de prijs op van het mooiste doelpunt van het toernooi.

Atsu speelt dit seizoen op huurbasis bij Everton. In Liverpool laat zijn huidige werkgever Chelsea de linksbenige flankspeler opnieuw ervaring opdoen. De Londenaren verhuurden Atsu daarvoor al een seizoen aan Vitesse. In Arnhem was Atsu goed voor vijf treffers in 26 competitieduels.

Voor zijn huidige club wist hij nog niet te scoren. In de Premier League speelde Atsu pas drie keer mee, waarvan twee keer als invaller. The Toffees pakten tijdens de afwezigheid van Atsu zes punten in de afgelopen vijf Premier League-duels. Atsu speelt tot het einde van dit seizoen op Goodison Park, terwijl zijn contract bij Chelsea doorloopt tot medio 2018.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.