Troostfinale in Canada wordt prooi voor Engeland

Engeland heeft beslag gelegd op de derde plaats op het WK voor vrouwen. Duitsland verloor in Edmonton de troostfinale na verlengingen (0-1).

Duitsland en Engeland zagen eerder deze week hun hoop op de wereldtitel vervliegen door toedoen van respectievelijk de Verenigde Staten en Japan. Na de verloren halve finales moest nog één keer de batterij worden opgeladen voor de troostfinale.

Maar beiden landen hadden daarmee moeite getuige de weinig verheffende eerste helft. Ook na rust bleef het wachten op een bevrijdende treffer in het verbeten duel. Pas in de tweede verlenging werd de ban gebroken.

Een strafschop zorgde in de 108ste minuut voor de beslissing. Tabea Kemme trok Lianne Sanderson naar de grond, waarna Fara Williams de toegekende penalty benutte. Duitsland slaagde er niet in om in de resterende tijd deze goal te beantwoorden en keert als nummer vier van de wereld terug naar huis.