Triest record dreigt voor Ajax, Luiz Adriano aast op primeur

Reacties

De groepsfase van de Champions League is toe aan de vijfde speelronden. Voetbal International brengt acht opvallende feiten over de duels in de Groepen E tot en met H.

Triest record dreigt voor Ajax, Luiz Adriano aast op primeur

● AS Roma gaat op bezoek bij CSKA Moskou. De Italiaanse club is bezig aan een zwakke reeks uitwedstrijden in de Champions League. Slechts één van de laatste zeven uitduels (bij FC Basel, 2-3) eindigde in winst. De overige vijf duels mondden uit in twee remises en vier nederlagen.

● Arjen Robben kan dinsdagavond in de uitwedstrijd tegen Manchester City weer een stap dichter bij een mijlpaal in zijn loopbaan geraken. De aanvaller van Bayern München is nog vier treffers verwijderd van zijn honderdste doelpunt in dienst van de Duitse grootmacht. De teller staat nu op 96 goals in 177 officiële duels.

● Ajax wacht in Parijs een lastige taak tegen Paris Saint-Germain. De Franse ploeg is in de Champions League al twaalf wedstrijden op rij zonder nederlaag op eigen terrein. Het laatste verlies op eigen veld dateert van 7 december 2004 (1-2 tegen CSKA Moskou). Daarna wonnen de Parijzenaars negen duels en speelden drie keer gelijk.

● Ajax snakt naar een overwinning in Europees verband. De Amsterdammers bleven in hun laatste zeven internationale optredens zonder zege (G3, V4). Het laatste succesje stamt van 26 november 2013, toen Barcelona in de Arena met 2-1 werd verslagen. Indien Ajax ook in zijn achste opeenvolgende Europese duel niet tot winst komt, vestigt de club een nieuw negatief clubrecord.

Shakhtar Donetsk-schutter Luiz Adriano juicht na één van zijn negen treffers in dit CL-seizoen.
Shakhtar Donetsk-schutter Luiz Adriano juicht na één van zijn negen treffers in dit CL-seizoen.

● Shakhtar Donetsk-aanvaller Luiz Adriano voert dit seizoen de topscorerslijst in de Champions League aan met negen doelpunten. De Braziliaan heeft tegen Athletic de Bilbao nog één treffer nodig voor een nieuw Champions League-record. Hij is dan de eerste speler die erin slaagt dubbele cijfers te halen tijdens de groepsfase van het toernooi.

● Barcelona gaat op bezoek bij APOEL Nicosia. Sterspeler Lionel Messi kan op Cyprus niet alleen topscorer aller tijden van de Champions League worden, hij kan ook een mijlpaal in dit kalenderjaar bereiken: zijn vijftigste doelpunt van 2014. Op dit moment staat de teller voor de Argentijn op 49 doelpunten in zestig wedstrijden voor club (41) en land (acht).

● Schalke 04 staat op eigen veld tegenover Chelsea. In de laatste drie thuisduels van de ploeg uit Gelsenkirchen vielen liefst zestien doelpunten. Schalke verloor in die reeks met 6-1 van Real Madrid, speelde gelijk tegen NK Mribor (1-1) en versloeg Sporting Lissabon met 4-3.

● BATE Borisov kreeg na de eerste vier groepswedstrijden in dit Champions League-seizoen al negentien doelpunten tegen, het meeste van alle 32 clubs. Met een negatief doelsaldo van -17 koersen de Wit-Russen af op een nieuw negatief record in het miljoenentoernooi. Dat staat nu nog op naam van Dinamo Zagreb uit het seizoen 2011/12 (doelcijfers 3-22, doelsaldo -19).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.