Triest Eredivisierecord dreigt voor Heracles Almelo

Reacties

● Heracles Almelo–NAC Breda werd twaalf keer eerder gespeeld in de Eredivisie. De Heraclieden wisten negen wedstrijden te winnen, NAC won drie keer.

Triest Eredivisierecord dreigt voor Heracles Almelo

● Heracles slaagde erin de laatste zes thuiswedstrijden tegen NAC Breda in de Eredivisie iedere keer te scoren (zestien goals in totaal).

● Zes van de laatste zeven ontmoetingen tussen Heracles en NAC (in Almelo en Breda) eindigden in 2-1 (vier zeges Heracles, twee voor NAC).

● In de twee ontmoetingen tussen Heracles en NAC van vorig seizoen werd in totaal 60 keer geschoten. Alleen de duels tussen PSV en RKC Waalwijk leverden meer schoten op (62).

● Heracles won één van de laatste tien thuiswedstrijden in de Eredivisie (G2, V7).

● In de Eredivisiehistorie zijn er twee ploegen die de eerste acht wedstrijden van een seizoen verloren: FC Volendam in 1963/64 en MVV in 1968/69. MVV werd uiteindelijk nog dertiende, Volendam laatste.

● Bryan Linssen verloor al zijn zes ontmoetingen met NAC in de Eredivisie, maar scoorde in die duels wel twee keer tegen de Bredanaars.

● John Stegeman kan de eerste Heracles-trainer worden die zijn eerste vier Eredivisieduels verliest.

● NAC boekte slechts één zege in de afgelopen negen uitduels in de Eredivisie en verloor vijf van de laatste zes uitwedstrijden.

● NAC wint op zaterdag al acht duels op rij niet in de Eredivisie. Laatste winst was op zaterdagavond 8 februari 2014 (Roda JC 2-0).

● De Bredanaars kunnen wel voor het eerst in vijf jaar twee van de vier uitduels van het Eredivisieseizoen winnen.

● NAC incasseerde vijf treffers uit stilstaande situaties, alleen Excelsior kreeg meer treffers tegen uit standaardsituaties (zes).

● Joeri de Kamps gaf in zijn laatste drie competitieduels steeds een assist. Met drie assists is hij nog maar één verwijderd van het NAC-record van vorig seizoen (vier, Jordy Buijs en Jeffrey Sarpong).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.