Trend duurt voort: Amerikaanse Lyon-overname aanstaande

Reacties

Amerikaanse tycoons nemen de laatste jaren in hoog tempo voetbalclubs over en er lijkt voorlopig geen einde te komen aan die trend. Momenteel staat Olympique Lyonnais op het punt om voor 327 miljoen in handen te vallen van Eagle Football Holdings — een investeringsfonds van ondernemer John Textor uit Missouri.

Trend duurt voort: Amerikaanse Lyon-overname aanstaande
© Pro Shots

Zoals meer Amerikanen is deze Textor een verzamelaar van voetbalclubs, want hij bemachtigde eerder al aandelen in Botafogo (Brazilië), RWDM (België) en Crystal Palace (Engeland). Een officiële overname van Lyon hangt in de lucht en zou nu alleen nog vertraagd worden door valutaverschillen. Textor zou een multi-club-model op willen bouwen zoals bijvoorbeeld Red Bull dat eerder deed.

De deal werd al afgelopen zomer aangekondigd, maar liep vertraging op omdat de financiering wat langer duurde en nagegaan moest worden of zijn belangen in de andere clubs niet zouden leiden tot een belangenconflict.

In Nederland werden eerder FC Den Bosch en ADO Den Haag overgenomen door investeerders uit de Verenigde Staten. Vitesse kondigde drie maanden geleden eveneens een verkoop aan een Amerikaanse groep aan, maar het is nog altijd wachten op goedkeuring van de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.