Trefzekere Stankovic wil carrière beëindigen bij Inter

Dejan Stankovic onderschreef afgelopen zondag zijn wens om zijn voetballoopbaan af te sluiten bij Internazionale. De Servische middenvelder leidde zijn ploeg met drie treffers naar een 5-2 overwinning op Parma en verlichtte daarmee ook de druk op trainer Rafael Benítez.

Trefzekere Stankovic wil carrière beëindigen bij Inter

Stankovic liet daags voor het duel weten zijn carrière te willen beëindigen in Milaan. In de Servische media bevestigde de 32-jarige speler dat Schalke 04 hem in de komende winterstop wil overnemen. Stankovic heeft echter geen trek in een Duits avontuur.

De international, die in Italië eerder vijfenhalf seizoen bij Lazio speelde, staat sinds begin 2004 onder contract bij Inter. Onder Benítez heeft Stankovic niet altijd een basisplaats, maar de Spaanse coach noemde hem wel 'een waardevolle kracht'.

Internazionale miste tegen Parma topscorer Samuel Eto'o. De aanvaller uit Kameroen zat zijn eerste wedstrijd van drie duels schorsing uit die hij kreeg opgelegd naar aanleiding van de kopstoot die hij een week eerder uitdeelde aan verdediger Bostjan Cesar van Chievo. Op basis van tv-beelden werd Eto'o schuldig bevonden. Benítez lost de absentie van de Afrikaan op door Goran Pandev als diepste spits op te stellen.

De blessure van doelman Julio César lijkt ernstiger dan voorzien. De Braziliaan, die al enkele weken wordt vervangen door Luca Castellazzi, kampt met een dijbeenkwetsuur en is nog zeker twee weken uitgeschakeld. Inter en de goalie hopen dat hij tijdig is hersteld voor het WK voor clubs, waaraan Inter vanaf volgende week woensdag deelneemt.

Vrijdag gaat Inter, momenteel de nummer vijf van de ranglijst, op bezoek bij nummer twee Lazio. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's