Trefzekere Robben: 'We zijn vergeten te voetballen'

Arjen Robben had met Bayern München geen kind aan 1899 Hoffenheim (4-0), maar de vleugelspeler sprak na afloop zijn onvrede uit over een mindere fase na rust.

Bayern was vanaf de eerste minuut dominant tegen Hoffenheim en liep voor rust uit naar een 2-0 voorsprong, dankzij doelpunten van Mario Götze en Robert Lewandowski. De Poolse spits deed dat na een voorzet van Robben. De Nederlander maakte zelf in de slotfase de derde treffer van Bayern, alvorens Sebastian Rode de eindstand op 4-0 bepaalde.

Robben sprak op de clubwebsite niet over zijn eigen inbreng, maar over het slechte begin aan de tweede helft. 'We zijn in die fase vergeten te voetballen. Hoffenheim ging nog verder naar voren spelen, dan moet je proberen balbezit te houden. Dat hebben we niet goed gedaan.'

Trainer Pep Guardiola sloot zich bij hem aan. 'Deze uitslag is geflatteerd. Dit resultaat weerspiegelt niet wat er op het veld gebeurde. We leden te veel balverlies, vooral in het eerste kwartier. Toch ben ik zeer tevreden dat we na de interlandperiode drie punten hebben gepakt.'