Trefzekere Plat voldoet uitstekend bij Hansa Rostock

Johan Plat maakte woensdagavond in de vierde competitiewedstrijd van Hansa Rostock al zijn derde doelpunt van het nog prille seizoen. De van Telstar afkomstige spits lijkt op zijn plek bij de club uit de Derde Bundesliga.

Trefzekere Plat voldoet uitstekend bij Hansa Rostock

De treffer van de 25-jarige Plat, al na vijf minuten gemaakt, kon niet voorkomen dat Hansa met liefst 5-2 ten onder ging bij Preussen Münster. Zijn ploeg haalde zes punten uit de eerste vier competitieduels en bezet een teleurstellende tiende stek in de stand. Rostock degradeerde vorig seizoen uit de Tweede Bundesliga.

Spits Plat (in Nederland in het verleden actief voor FC Volendam, FC Zwolle, FC Oss, FC Dordrecht en Telstar) begon het eerste competitieduel tegen Stuttgarter Kickers nog op de bank, maar als invaller bezorgde hij zijn ploeg vijf minuten voor tijd koppend de 2-1 zege. In de tweede wedstrijd startte de aanvaller in de basis, maar kon hij niet verhinderen dat Hansa met 3-0 verloor bij SpVgg Unterhaching.

In het derde duel van het seizoen, tegen SV Babelsberg, was Plat opnieuw koppend succesvol. Hansa won met 4-1, ook mede door een treffer van ex-VVV-Venlo-speler Ken Leemans. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's