Trefzekere Müller dankt scheenbeschermers Podolski

Reacties

Thomas Müller bewees zaterdag andermaal dat zijn EK-dip slechts van tijdelijke aard was. Met twee doelpunten had de sterkhouder van Bayern München een groot aandeel in de 3-0 overwinning op Tsjechië in de WK-kwalificatie.

Trefzekere Müller dankt scheenbeschermers Podolski

De pas 27-jarige middenvelder annex aanvaller heeft inmiddels al 36 keer gescoord in zijn tachtig interlands voor Die Mannschaft. Zaterdag liet Müller definitief Ulf Kirsten achter zich op de topscorerslijst aller tijden. Mogelijk dinsdag al tegen Noord-Ierland is Oliver Bierhoff, de huidige teammanager van Duitsland, het volgende slachtoffer.

Eigenlijk scoort Müller altijd en overal, behalve op EK's. Ook afgelopen zomer in Frankrijk veranderde alles wat de Duitser aanraakte in hout in plaats van goud, om tijdens het WK-kwalificatieduel met Noorwegen (0-3 winst, twee treffers van Müller) de draad weer op te pakken. Zaterdag zette hij die lijn door.

'Ik weet niet of het nu beter loopt dan afgelopen zomer. We zijn in elk geval goed begonnen aan de WK-kwalificatie. Vandaag hadden we zelfs nog meer doelpunten kunnen maken', aldus Müller na afloop tegen Kicker.

'Waarom het na het EK wel opeens lukt met mij? Ik draag nu weer de oude scheenbeschermers van Lukas Podolski. Dat is een spelletje tussen de materiaalman en mij. Tijdens het EK droeg ik andere scheenbeschermers. Na afloop vertelde hij dat ik weer voor die oude van Lukas moest kiezen.' Podolski, die na het EK een punt zette achter zijn interlandloopbaan, bezet de vierde plaats op de 'eeuwige' topscorerslijst van Duitsland.

Topscorerslijst Duitsland
Speler Treffers Interlands
Miroslav Klose 71 137
Gerd Müller 68 62
Joachim Streich * 55 102
Lukas Podolski 48 129
Rudi Völler 47 90
Jürgen Klinsmann 47 108
Karl-Heinz Rummenigge 45 95
Uwe Seeler 43 72
Michael Ballack 42 98
Oliver Bierhoff 37 70
Thomas Müller 36 80

* = voor Oost-Duitsland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.