Trefzekere Linssen: 'Het was wel een klein overtredinkje'

Reacties

Bryan Linssen maakt zich niet druk over de manier waarop hij FC Groningen zondag een punt bezorgde tegen Ajax (1-1). De vleugelspeler profiteerde van een fout van doelman André Onana, maar maakte daarbij wel een lichte overtreding die niet werd gezien door scheidsrechter Bas Nijhuis.

Trefzekere Linssen: 'Het was wel een klein overtredinkje'

Onana kapte de aanvaller uit, waarna Linssen in de achtervolging ging en het been van de Kameroener aantikte. Die verloor daardoor de bal. 'Het was wel een klein overtredinkje', gaf Linssen toe aan FOX Sports. 'Onana moet het zichzelf gewoon aanrekenen. Hij is veel te nonchalant op dat moment en dan krijg je een keer een tikje op de neus. Het zijn keiharde punten die ze daardoor verspelen en vooral in de titelrace is dat niet lekker.'

Linssen kon ondanks de overtreding wel genieten van zijn treffer, zeker toen hij nog even geconfronteerd werd met de beelden. 'Ik vind het wel mooi.' Opvallend genoeg was er niemand bij Ajax die protest aantekende bij Nijhuis. 'Ik was alleen bezig met juichen om te laten zien dat er geen overtreding bij kwam kijken. Ik heb niemand zien protesteren. Ik heb wel even met Lasse Schöne in het veld gesproken erover. Hij zei dat het natuurlijk wel een overtreding was, maar dat het nonchalant was en niet mocht gebeuren. Dus we waren het eens.'

Trainer Ernest Faber was tevreden over het spel van Groningen. 'We hebben goed gespeeld, naar onze capaciteiten en mogelijkheden. Tegen een toch technisch vaardig Ajax hoop je dat je zelf kansen kunt creëren. Bij de 1-0 van Linssen hadden we het geluk dat de scheidsrechter er geen overtreding in zag. Het werd ook wel een keer tijd dat het geluk weer eens aan onze kant was', aldus Faber op de clubwebsite.

'We zijn vandaag heel trots op de teamprestatie en we hebben een belangrijke speler als bijvoorbeeld Lasse Schöne geneutraliseerd. Dat soort zaken zijn heel belangrijk om de punten te kunnen pakken. We hebben weer een punt behaald in onze jacht op de play-offs. Laat de wedstrijd van vandaag de norm zijn voor de komende weken, waarin we op jacht gaan naar de volgende overwinning', besloot Faber.

Het Groningse doelpunt kost Ajax twee punten in de titelstrijd. Davy Klaassen maakte namelijk nog wel gelijk. De Amsterdammers konden drie punten inlopen op koploper Feyenoord, dat eerder deze zondag verrassend verloor van Sparta Rotterdam (1-0).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.