Trefzekere Janssen staat tussen de grote jongens in 2016

Reacties

Vincent Janssen maakt een prima eerste seizoen door bij AZ. De 21-jarige spits, die het donderdag met zijn ploeg opneemt tegen Feyenoord in de halve finale van het bekertoernooi, houdt in 2016 zelfs gelijke tred met de grote jongens in het internationale voetbal.

Trefzekere Janssen staat tussen de grote jongens in 2016

Janssen is in dit kalenderjaar haast niet van scoren af te houden. De aanvaller wist in acht van zijn negen officiële duels te scoren voor de Alkmaarders en maakte in die reeks elf doelpunten. Alleen in het uitduel met NEC (0-3 op 30 januari) bleef hij droog staan.

Met elf doelpunten behoort Janssen dit kalenderjaar voorlopig tot de meest trefzekere speler in het mondiale voetbal. Uiteraard is scoren in de Eredivisie en de strijd om de KNVB-Beker wat anders dan een doelpunt maken in de Premier League of de Champions League, maar die nuance laten we even buiten beschouwing. Wereldwijd zijn er momenteel maar vijf spelers die vaker scoorden dan de spits van AZ (zie onderstaande tabel).

Scorereeks
Ook de huidige scorereeks van Janssen - hij trof minstens één keer doel in zijn laatste vijf officiële optredens voor AZ - behoort op dit moment tot de beste in de wereld. Alleen de Braziliaan Gilmar van het Maltese Hibernians is bezig aan een langere serie: hij scoorde in zeven opeenvolgende duels en maakte daarin negen goals.

Janssen maakte sinds het duel zónder goals met NEC telkens één doelpunt tegen achtereenvolgens HHC (beker), Vitesse, Heracles Almelo, FC Groningen en Ajax (allen Eredivisie). Mede door die reeks staat hij dit seizoen al op twintig doelpunten in clubverband, in 39 officiële wedstrijden. Inclusief zijn optredens met Jong Oranje staat de teller zelfs al op 26 goals in 44 duels.

Topscorers in mondiale voetbal dit kalenderjaar
Speler Club Duels Goals
Lionel Messi Barcelona (Spa) 15 17
Luis Suárez Barcelona (Spa) 14 15
Leigh Griffiths Celtic (Sch) 11 14
Jonas Benfica (Por) 11 14
Zlatan Ibrahimovic Paris Saint-Germain (Fra) 13 13
Vincent Janssen AZ 9 11
Nicolas Castillo Universidad Católica (Chi) 6 10
Nicky Ajose Swindon Town (Eng) 9 10
Ryan De Vries Auckland City (NZe) 9 10
Sergio Agüero Manchester City (Eng) 12 10
Lee Gregory Millwall (Eng) 13 10
Kevin Gameiro Sevilla (Spa) 16 10
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.