Trefzekere Elia verslaat Van Ginkel en Aké in oefenduel

Eljero Elia was zondagavond weer eens trefzeker voor Werder Bremen. In het oefenduel met Chelsea, waar Marco van Ginkel in de basis startte, bleek de Duitse ploeg met 3-0 te sterk.

Al na twintig minuten mocht de Nederlandse flankspeler aanleggen vanaf elf meter. De bal werd op de stip gelegd nadat de voorzet van Elia de arm van John Terry raakte.

De 27-jarige aanvaller ging zelf achter de bal staan en faalde niet. Ruim een kwartier later knikte Ludovic Obraniak het tweede doelpunt van de dag binnen, waardoor er een 2-0 voorsprong op het scorebord kwam te staan.

Nadat Nathan Aké na een klein uur spelen van manager José Mourinho nog wat minuten mocht maken voor Chelsea, werd Elia naar de kant gehaald door trainer Robin Dutt.

In het restant van de wedstrijd kon Chelsea met Didier Drogba,, voor wie het duel zijn rentree in het shirt van The Blues betekende, geen tegengoal meer fabriceren. Een minuut voor tijd gaf Felix Kroos de Londenaren de genadeklap. Net als Elia benutte ook hij een strafschop, waarmee hij zijn ploeg een 3-0 overwinning bezorgde.