Trefzekere Diego Costa helpt Atlético Madrid aan koppositie

Atlético Madrid heeft de koppositie in de Primera División overgenomen dankzij een zege op Levante: 3-2. Diego Costa was opnieuw de grote man met twee treffers.

Atlético kwam beroerd uit de startblokken en stond al na twee minuten op achterstand. Andreas Ivanschitz schoof de bal met links al glijdend binnen. Met een kopbal zorgde Diego Gódin ervoor dat Atlético in eigen huis niet met een achterstand de kleedkamers hoefde op te zoeken. Vlak na rust schoot topscorer Diego Costa de thuisploeg op voorsprong, na een vrije trap van Gabi.

In de 57ste minuut kwam Levante weer langszij, dankzij een fraaie actie van Pedro Rios, die hij afrondde met een mooie schuiver. Een strafschop van Diego Costa leverde Atlético dertien minuten voor tijd alsnog de zege op. De in Brazilië geboren spits is met negentien doelpunten topscorer van Spanje en scoorde daarmee evenveel als Luis Súarez, die de topschutterslijst in Engeland aanvoert. Voormalig Ajacied Juanfran kreeg in de slotminuut rood namens Levante.

Dankzij de overwinning staan de Madrilenen met 46 punten uit zeventien competitiewedstrijden bovenaan in de Primera División. Als Barcelona zondag (17.00 uur) wint bij Getafe, kunnen de Catalanen weer op gelijke hoogte komen.