Trefzekere Benschop is koopje voor Bundesliga-clubs

Reacties

Na twee seizoenen met Fortuna Düsseldorf in de Tweede Bundesliga lonkt voor Charlison Benschop een transfer naar het voetbalwalhalla van Duitsland. Promotie met zijn club is voor de 25-jarige spits ver weg, maar door een clausule in zijn contract maakt hij zelf waarschijnlijk wél de stap naar de hoogste afdeling.

Trefzekere Benschop is koopje voor Bundesliga-clubs

Benschop presteert dit seizoen met dertien competitietreffers uitstekend in het shirt van Fortuna. Dat heeft na vier duels zonder zege het uitzicht op de bovenste drie plaatsen verloren, maar dat is voor de clubtopscorer geen reden tot wanhoop. Tegenover Bild bevestigt hij dat hij voor een bescheiden anderhalf miljoen euro mag vertrekken als promotie uitblijft.

Het is koren op de molen van Schalke 04 en 1. FC Köln, Bundesliga-clubs uit de regio die hem al langer volgen. Benschop ziet een transfer wel zitten. 'Ik heb het naar mijn zin bij Fortuna, maar iedereen moet toch begrijpen dat ik op het hoogste niveau wil spelen. Ik hou van deze stad en wil hier blijven wonen', zegt hij tegen Bild.

Juist daarom zou Schalke of Köln een logische vervolgstap zijn. De club waar Klaas-Jan Huntelaar onder contract staat heeft de interesse in Benschop al eerder kenbaar gemaakt. Nu laat ook Köln-manager Jörg Schmadtke weten Benschop in het vizier te hebben. 'Zijn betaalbare afkoopsom is bij ons bekend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.