Treffer Van der Vaart onvoldoende voor winst Spurs

Rafael van der Vaart trof doel voor Tottenham Hotspur, maar het bleek onvoldoende voor de winst. In de slotfase kwam tegenstander Swansea City, waar Michel Vorm weer uitstekend keepte, alsnog op gelijke hoogte zodat 1-1 de uitslag werd.

Na een wat matige eerste helft wist Tottenham vlak voor rust op voorsprong te komen. Een voorzet van Benoît Assou-Ekotto werd van richting veranderd door Swansea-verdediger Ashley Williams zodat Van der Vaart eenvoudig kon binnenschieten.

Kort na de hervatting probeerden de bezoekers de score op te voeren maar Michel Vorm toonde onder de lat bij Swansea City dat er momenteel weinig betere keepers zijn te vinden in de Premier League. Met name zijn redding op een inzet van Younes Kaboul zorgde voor groot applaus van de tribunes.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Swansea steeds beter in zijn spel en ging nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Luke Moore en Angel Rangel waren dichtbij een treffer. Zes minuten voor tijd, toen de vermoeide Van der Vaart en de geblesseerd geraakte Scott Parker al vervangen waren bij de Spurs, viel dan ook gelijkmaker.

Een voorzet van Rangel kon door Brad Friedel niet gepakt worden. Scott Sinclair had geen medelijden met de Spurs-goalie en tikte de 1-1 tegen de touwen. In de spannende slotminuten kon geen van de teams nog de zege naar zich toe trekken. Foto: VI Images