Treffer Emanuelson zorgt voor hoop op dubbel bij Milan

AC Milan heeft in Italië mede dankzij Urby Emanuelson (foto) nog steeds uitzicht op de dubbel. De Milanezen kwamen in het heenduel van de halve finale in de Coppa Italia in eigen huis niet verder dan 2-2 tegen Palermo, maar kunnen op 11 mei in de return alsnog een plek in de finale afdwingen.

Bij AC Milan keerde Andrea Pirlo na twee maanden blessureleed terug in de basis. Ook Clarence Seedorf verscheen aan de aftrap.

Na ruim drie minuten spelen kwam de thuisploeg al op voorsprong. Massimo Oddo bediende op perfecte wijze Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits, in de competitie nog geschorst, volleerde beheerst raak.

Tien minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Javier Pastore ontsnapte aan de aandacht van de Milan-defensie, liet de bal een keer stuiteren en haalde vervolgens vernietigend uit. Zijn inzet verdween in de korte hoek.

In de tweede helft kwamen de gasten brutaal op voorsprong. Abel Hernández zorgde voor de 1-2. Opnieuw Ibrahimovic stond aan de basis van de tweede Milan-treffer. De aanvaller frommelde zich door de verdediging heen, waarna de bal terecht kwam bij Emanuelson. De voormalig Ajacied zorgde met een hard diagonaal schot voor de 2-2.

In de andere halve finale deed Internazionale dinsdag goede zaken door bij AS Roma met 0-1 te winnen. Foto: VI Images