Treffer Clasie voldoende voor overwinning Feyenoord

Feyenoord heeft zich zondag hersteld van de 3-2 nederlaag tegen PSV van vorige week. De Rotterdammers boekten in De Kuip een minimale overwinning: 1-0. Jordy Clasie nam de enige treffer van de middag voor zijn rekening.

De thuisploeg nam het initiatief wat resulteerde in de eerste kans van Clasie. Na voorbereidend werk van Otman Bakkal schoot de middenvelder naast. Feyenoord domineerde, maar het eerste doelpunt viel pas op slag van rust.

Na een knappe dribbel versloeg Clasie Groningen-sluitpost Luciano met een fraai afstandsschot. Ook in de tweede helft leek De Trots van het Noorden te veel ontzag te hebben voor de formatie van Ronald Koeman.

Op aangeven van John Guidetti slaagde Karim El Ahmadi er niet in om de marge te verdubbelen. Groningen schakelde een tandje bij, maar deed dit te laat. Wel was de ploeg nog dicht bij de gelijkmaker. Een schot van Leandro Bacuna raakte de paal.

De wedstrijd bleef gezien de kleine Rotterdamse voorsprong tot op de laatste minuut spannend, maar Feyenoord slaagde er in om de wedstrijd zonder problemen uit te spelen. Groningen eindigde uiteindelijk met tien man, nadat Johan Kappelhof een tweede gele kaart ontving.

Feyenoord staat zesde met vijf punten achterstand op koploper AZ. Groningen blijft op de achtste positie steken. Foto: VI Images