Treffer Bilal helpt Hahn bij rentree niet langs Van Ginkel

Warner Hahn heeft zijn langverwachte rentree onder de lat bij Jong Feyenoord niet kunnen bekronen met een overwinning. De beloften van de Rotterdammers gingen in Londen onderuit tegen Jong Chelsea (2-1).

Op 18 januari sloeg het noodlot toe bij Hahn. De 24-jarige doelman scheurde in een duel van Jong Feyenoord met de beloftes SC Cambuur zijn kruisband en moest tien maanden lang revalideren. Tegen de reserves van Chelsea maakte hij eindelijk weer zijn eerste minuten in het shirt van Feyenoord. Hahn was niet de enige selectiespeler van de Rotterdammers die in actie kwam in de wedstrijd, die in het kader van de Premier League International Cup gespeeld werd.

Ook onder anderen Lucas Woudenberg, Simon Gustafson, Marko Vejinovic, Steven Berghuis en Bilal Basaçikoglu maakten hun opwachting. Laatstgenoemde opende na twaalf minuten op fraaie wijze de score. De 21-jarige aanvaller schoot de bal van afstand over doelman Bradley Collins heen.

De Turkse buitenspeler viel binnen het uur echter ook op een negatieve manier op. In de 58ste minuut kreeg hij zijn tweede gele kaart en moest hij het veld verlaten. Met tien man lukte het Jong Feyenoord niet om de voorsprong te verdedigen. Net na de wissel van basisklant Marco van Ginkel bracht Dujon Sterling de Engelsen op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd maakte Fikayo Tomori ook nog de winnende voor Chelsea Onder-23.