Transfervrije De Sa ruilt Ajax in voor Slovan Bratislava

Reacties

Lesly de Sa heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij Slovan Bratislava. De aanvaller komt transfervrij over van Ajax, waar zijn aflopende contract niet werd verlengd.

Transfervrije De Sa ruilt Ajax in voor Slovan Bratislava

De 23-jarige De Sa werd de voorgaande twee seizoenen aan achtereenvolgens Go Ahead Eagles en Willem II verhuurd. Bij geen van die ploegen wist de buitenspeler uit te groeien tot een onbetwiste basisspeler. Ajax was dan ook niet bereid om de verbintenis van de voormalige jeugdinternational te verlengen. Slovan Bratislava, waar ook de Nederlander en ex-Ajacied Joeri de Kamps onder contract staat, is desondanks blij met de komst van De Sa.

'We verwachten dat hij ons offensief sterker maakt met zijn snelheid op de flanken. De club is sowieso van plan om de selectie flink te versterken deze transferperiode. De spelers die hier vertrekken, zullen vervangen worden door nog betere spelers die azen op succes. Wij eisen altijd het maximale', aldus vice-president Ivan Kmotrík op de clubsite van Slovan.

De Sa maakte op 28 september 2013 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. Hij kwam uiteindelijk tot dertien optredens in de Amsterdamse hoofdmacht. Het afgelopen seizoen kwam De Sa in achttien optredens tot 719 speelminuten in de Eredivisie namens Willem II, waarin hij niet scoorde en ook geen assists gaf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.