Transfervrije Conboy zevende versterking FC Utrecht

Reacties

Drie dagen na het sluiten van de transfermarkt heeft FC Utrecht toch nog een nieuwe speler aangetrokken. De transfervrije Kevin Conboy heeft voor twee jaar getekend bij de Eredivisie-club.

Transfervrije Conboy zevende versterking FC Utrecht

Conboy was transfervrij nadat hij afgelopen zomer na vier jaar vertrok bij NEC. De 27-jarige Deen had daarom de mogelijkheid om ook buiten de transferperiode een werkgever te vinden. Het is Utrecht geworden, waar hij de zevende versterking is in de selectie van trainer Erik ten Hag.

De Domstedelingen maakten eerder de komst van huurlingen Sébastien Haller en Timo Letschert al definitief. Filip Bednarek (FC Twente), Andreas Ludwig (VfR Aalen) en Rico Strieder (Bayern München) kwamen net als Conboy transfervrij. Louis Nganioni werd gehuurd van Olympique Lyon.

Met Conboy haalt Utrecht een speler met Eredivisie-ervaring in huis. De linksbenige verdediger (op de foto in duel met voormalig Utrecht-spits Juan Agudelo) speelde in dienst van NEC al 81 competitieduels op het hoogste niveau in Nederland. Afgelopen seizoen kwam de enkelvoudig international tot 35 optredens in de Jupiler League.

'Kevin is een speler die goed past in het profiel van een FC Utrecht-verdediger', zegt Ten Hag op de Utrecht-website. 'Hij gaat altijd voorop in de strijd, toont initiatief, neemt het voortouw. Kevin is voetballend sterk, zeer offensief ingesteld en beschikt over de juiste instelling en mentaliteit. Hij is een winnaar en weet wat er in de topsport gevraagd wordt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.