'Transfervrije Babel én Douglas in beeld bij Kasimpasa'

Ryan Babel en Douglas Franco Teixeira zijn komend seizoen mogelijk ploeggenoten bij Kasimpasa. De ploeg van trainer Shota Arveladze wil beide Eredivisionisten transfervrij overnemen.

'Transfervrije Babel én Douglas in beeld bij Kasimpasa'

Babel en zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht onderhandelden maandag in Amsterdam met Arveladze, die in Nederland speelde voor Ajax en AZ, en president Zafer Yildirim. De 26-jarige aanvaller is door de nummer zes van Turkije een jaarsalaris van 1,5 miljoen euro netto in het vooruitzicht gesteld.

Voor het zetten van zijn handtekening kan Babel naar verluidt op liefst twee miljoen euro netto rekenen. Het contract van Babel bij Ajax loopt af, waardoor er geen transfersom betaald hoeft te worden. Afgelopen zomer kocht de 42-voudig Oranje-international zijn doorlopende contract bij 1899 Hoffenheim nog af om op transfervrije basis naar Amsterdam te kunnen verkassen.

Maar Babel is volgens De Telegraaf niet de enige speler uit de Eredivisie die mogelijk naar Kasimpasa trekt. Ook Douglas is in beeld. De 25-jarige verdediger heeft eveneens een aflopend contract met FC Twente en kan dus transfervrij vertrekken uit Enschede. In het verleden toonde ook Newcastle United interesse.

Overigens is nog niet duidelijk of Babel en Douglas bij een eventuele overgang naar Turkije ook daadwerkelijk Shota Arveladze als trainer zullen treffen. Hij wordt genoemd als een van de kandidaten om de bij Vitesse vertrekkende Fred Rutten op te volgen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen